Het maken van een tip of klachten formulier

Hoe maak ik een tip of klachten formulier?

In een Yard zorg groepen, sub of individuele site is standaard de plug-in Gravity Forms geïnstalleerd. Hiermee kunt u websiteformulieren maken, van eenvoudig contactformulier tot complexere formulieren. In deze tutorial leggen we uit hoe u een eenvoudig tip of klachtenformulier maakt en in kunt stellen. Deze uitleg kan ook als basis dienen voor ander soort formulieren.

Deze tutorial laat zien hoe u een tip of klachten formulier maken voor op uw website.

1. Ga in het (CMS) beheersysteem in de linkerkolom naar het menu Formulieren en klik vervolgens op “Nieuwe toevoegen”

Het-maken-van-een-tip-of-klachten-formulier

2. Er verschijnt een dialoogvenster. Vul een titel in en klik op “Formulier aanmaken”

Het-maken-van-een-tip-of-klachten-formulier

3. In deze pagina vind u ook een uitleg. Rechts vind u een blok “Standaard velden” en “Geavanceerde velden”. Geavanceerde velden zijn vooraf geconfigureerde velden die we zo dadelijk ook gaan gebruiken.

Het-maken-van-een-tip-of-klachten-formulier

4.Klik nu in het rechter blok “Standaard velden” op de button “Tekstvak”
5. Er verschijnt nu links een tekstvak, klik op het blauwe gedeelte zodat deze uit klapt
6. Vul in het label veld een titel in voor bij het tekstvak
7. Maak het veld verplicht door het aan te vinken

Het-maken-van-een-tip-of-klachten-formulier

8.Klik nu in het rechter blok “Standaard velden” op de button “Sectie”
9. Er verschijnt nu links een Sectie, klik op het blauwe gedeelte zodat deze uit klapt
10. Vul in het label veld een titel in voor bij de Sectie

Het-maken-van-een-tip-of-klachten-formulier

11. Klik nu aan de rechterkant op “Geavanceerde velden” zodat deze uit klapt. Klik vervolgens op de button “Naam”
12. Er verschijnt nu links een veld voor de naam, klik op het blauwe gedeelte zodat deze uit klapt
13. Vul in het label veld een titel in voor bij de naam, bv. “Vul uw naam in”
14. Bij naamvelden kunnen desgewenst extra velden worden aan gezet of aangemaakt zoals bv. Voorvoegsel of aanhef, dhr., mevr., etc.
15. Maak het veld verplicht door het aan te vinken

Het-maken-van-een-tip-of-klachten-formulier

16. Klik nu aan de rechterkant bij “Geavanceerde velden” op de button “E-mailadres”
17. Er verschijnt nu links een veld voor het E-mailadres, klik op het blauwe gedeelte zodat deze uit klapt
18. Vul in het label veld een titel in voor bij de naam, bv. “Vul uw E-mail adres in”
19. Maak het veld verplicht door het aan te vinken

Het-maken-van-een-tip-of-klachten-formulier

20. Klik nu aan de rechterkant bij “Geavanceerde velden” op de button “Telefoon”
21. Er verschijnt nu links een veld voor het E-mailadres, klik op het blauwe gedeelte zodat deze uit klapt
22. Vul in het label veld een titel in voor bij de naam, bv. “Vul uw Telefoon in”
23. Maak het veld verplicht door het aan te vinken
24. Wanneer alle benodigde velden zijn aangemaakt klik dan aan de rechterkant op de blauwe button “Bijwerken” om het op te slaan

Het-maken-van-een-tip-of-klachten-formulier

25. Klik aan de bovenkant nu op Instellingen, vervolgens op Meldingen en dan op Beheerdersmelding. Hier kan worden ingesteld naar welk E-mail adres het formulier moet worden verstuurd.

Het-maken-van-een-tip-of-klachten-formulier

26. Vul in de onderstaande velden de gewenste E-mail adressen in.

Het-maken-van-een-tip-of-klachten-formulier

27. Klik onderaan de pagina op de blauwe button “Melding bijwerken” om de ingevoerde gegevens op te slaan.

Het-maken-van-een-tip-of-klachten-formulier

28. Om een formulier aan te roepen via het menu of een link dient deze eerste te worden opgenomen in een pagina. Maak hiervoor eerst een pagina aan.
29. Ga in de linkerkolom naar Pagina’s en klik vervolgens op “Nieuwe pagina”

Het-maken-van-een-tip-of-klachten-formulier

30. Vul een titel in voor de pagina
31. Schrijf een begeleidend stuk tekst dat bovenaan het formulier moet worden getoond
32. Klik boven de editor op de button “Formulier toevoegen”

Het-maken-van-een-tip-of-klachten-formulier

33. Er verschijnt een dialoog venster. Selecteer het aangemaakte formulier en klik op  de blauwe button “Formulier toevoegen”. Het tonen van een titel en beschrijving is hier uitgezet omdat er al een beschrijving in de pagina is toegevoegd.

Het-maken-van-een-tip-of-klachten-formulier

34. Klik vervolgens op de blauwe button “Publiceren”om de wijzigingen weer op te slaan.

Het-maken-van-een-tip-of-klachten-formulier

35. Het formulier is nu aangemaakt en kan worden bekeken door boven de editor op de Permalink te klikken.
36. Deze pagina/formulier kan worden toegevoegd aan het menu, bekijk hiervoor ook de video tutorial: Aanpassen van de menustructuur

Het-maken-van-een-tip-of-klachten-formulier

Liever telefonisch contact?

Wij zijn elke werkdag tijdens kantooruren bereikbaar: Bel 030 – 22 70 530