1. Home
  2. Kennisbank
  3. Zorgverleners pagina
  4. Hoe plaats ik een logo en banner op mijn Yard zorg website?

Hoe plaats ik een logo en banner op mijn Yard zorg website?

Iedere zorgverlener binnen een Yard zorg site heeft de mogelijkheid om een logo en een banner toe te voegen.
Een banner wordt ook wel een header of moodbar genoemd. Een banner is een afbeelding die bovenaan de website is geplaatst. Het is een brede afbeelding die meestal over de hele breedte van de pagina loopt en niet te hoog is omdat anders de rest van de website teveel naar beneden wordt geduwd.

Deze tutorial geeft uitleg hoe je via het beheersysteem zelf een logo en banner kunt plaatsen in de betreffende zorgverlenerspagina van de website.

Voor uitleg over het geschikt maken van een afbeelding voor een banner bekijk dan de tutorial: Hoe bewerk ik een afbeelding in het (CMS) beheersysteem van mijn website?

1. Ga naar het CMS beheersysteem van uw website door in te loggen via www.uwdomeinnaam.nl/wp-admin
  2. Klik in de linkerkolom op “Zorgverleners”
  3. Klik in de pagina op de betreffende zorgverlener waar u een logo en/of banner van wilt toevoegen
  4. Klap het blok “Zorgverlener informatie”uit door rechts op het kleine driehoekje te klikken.

5. Klik in het blok “Zorgverlener informatie” op de tab “Logo en header”
6. Klik rechts van Logo de button “+ Add Media” in de volgende stappen wordt er een logo toegevoegd, voor het toevoegen van een banner kies dan de button +Add Media” bij Header afbeelding.

7. Kies “Bestanden uploaden” vervolgens “Bestanden selecteren”
8. Er verschijnt een dialoogvenster, zoek op uw computer het logo op, selecteer deze en kies “Openen”

9.  Het logo is nu toegevoegd aan de Mediabibliotheek, selecteer het logo en klik rechtsonder op “Selecteren”

10. Het Logo verschijnt nu bij de “Zorgverlener informatie”, pas wanneer nodig het Logo gedrag aan en klik rechts op de blauwe button “Bijwerken”

11. Ga naar de voorkant van de website en klik op de betreffende zorgverlener pagina
12. Ververs de pagina, het logo zal nu worden getoond.

13. Voor het toevoegen van de header (ook wel banner of moodbar genoemd) kunnen exact dezelfde stappen worden doorlopen alleen bij stap 5 dan klikken op de tab “Header afbeelding”