Veelgestelde vragen.

Staat uw vraag er niet bij? 

Hoeveel betaal ik voor een praktijkwebsite?

Het abonnementstarief voor een individuele website bedraagt € 59,85- per maand (excl. btw). Dit is inclusief veiligheidscertificaat, hosting, support en doorontwikkeling van de site.  Het abonnementstarief voor een groepensite is anders dan voor een losse zorgsite. De website bedraagt dan € 44,10- (excl. btw) per maand per praktijk/klant (subsite). Bij 2 subsites is de groepensite (hoofdwebsite) gratis. Kijk hier voor meer informatie. 

Kan ik mijn eigen domeinnaam behouden?

U kunt uw eigen domeinnaam behouden. Vlak voor het live zetten van uw site ontvangt u van ons instructies om de domeinnaam door te zetten naar de nieuwe site.

Heeft u nog geen eigen domeinnaam?

Via www.sidn.nl kunt u bekijken of de gewenste domeinnaam nog vrij is. Ook leest u op deze site hoe u een domeinnaam kunt registreren.

Wij adviseren u altijd de domeinnaam zelf aan te schaffen op naam van de praktijk / organisatie. Alleen een geregistreerd houder kan een domeinnaam verhuizen, na opheffing uit quarantaine halen of de domeinnaam overdragen aan een ander.

Is een website van Yard zorgsites veilig?

Yard Zorgsites biedt altijd een SSL Certificaat aan bij een website. Dit betekent dat alle communicatie van en naar uw site versleuteld wordt verzonden.

U kunt deze beveiligde verbinding herkennen aan het sleuteltje in de adresbalk van uw internetbrowser en aan de https:// in uw domeinnaam.

Wat is een SSL Certificaat?

Een SSL certificaat is een bestand dat zorgt voor een betere beveiliging van gegevens tussen de server en een internetbrowser (zoals Chrome of Internet Explorer).

SSL certificaten maken gebruik van het https-protocol van de browser (via poort 443) wat de beveiligde verbinding tot stand brengt. Daardoor is (een gedeelte van) de website ook alleen via https:// te bereiken op het internet.

Kan ik de website koppelen aan mijn HIS/AIS ?

Dat kan zeker, aan alle HIS/AIS systemen (Medicom, Omnihis, Promedico, CGM, etc.). Wij werken nauw samen met PharmaPartners, de leverancier van o.a. MijnGezondheid.net en het HIS systeem Medicom. Om de praktijkwebsite toegankelijker te kunnen maken voor de patiënt, bieden wij kant en klare functies van MijnGezondheid.net aan die u eenvoudig kunt activeren. Uw afspraken en vragen worden direct in uw Medicom HIS systeem getoond en voor patiënten wordt het een stuk eenvoudiger om gebruik te maken van MijnGezondheid.net.

Kan ik de website makkelijk zelf bijhouden?

Onze praktijkwebsites zijn gebouwd met WordPress en de beheeromgeving is volledig Nederlandstalig. U kunt de website zelf eenvoudig beheren, maar u mag ons ook altijd bellen voor hulp. Toch liever zelf doen? We hebben ook een uitgebreide kennisbank met (video)tutorials en uitlegteksten die u kunnen ondersteunen bij het beheer van de website. Bekijk onze kennisbank via https://www.yardzorgsites.nl/support/

Kunnen jullie mijn oude website overzetten?

Ja, dat kan! Het is mogelijk dat we alle informatie van de oude website volledig voor u overzetten naar de nieuwe website. Dit kunnen bestaande teksten en afbeeldingen zijn, maar u kunt ook nieuwe teksten in een Word-document aanleveren.
Dit kost eenmalig € 294,- (excl. btw). Wij leveren de website dan compleet op met zo min mogelijk inspanning van uw kant. Wij kunnen u vervolgens ook helpen met het overzetten van uw domeinnaam. 

Is er een koppeling mogelijk met de afspraakmodule van Mijngezondheid.net?

Maakt u gebruik van de afspraakmodule van Mijngezondheid.net (MGN) dan kan deze gemakkelijk met uw website gekoppeld worden.

Maakt u gebruik van een andere afspraakmodule dan kunt u een link opnemen die de bezoeker rechtstreeks naar deze module doorstuurt.

Is er een koppeling mogelijk met de herhaalservice van Mijngezondheid.net?

Maakt u gebruik van de herhaalreceptenservice van Mijngezondheid.net (MGN) dan kan deze gemakkelijk met uw website gekoppeld worden. Maakt u gebruik van een andere herhaalreceptenservice dan kan hier via een URL of PDF naar verwezen worden.