nschrijfformulier-offline-1024x682-1

Het is alweer bijna 1,5 jaar geleden dat de privacywetgeving AVG in werking is getreden. Om als praktijk hieraan te blijven voldoen is alleen wel een continu proces.

De regels dwingen om zorgvuldig om te gaan met de privacygevoelige informatie van patiënten. Juist nu ook veel online wordt geregeld via de website.

In sommige gevallen worden via online inschrijfformulieren op praktijkwebsites ook veel privacygevoelige gegevens opgevraagd zoals bsn nummer, kopie paspoort en medische aandoeningen.

Een gemiddelde website is weliswaar afgeschermd maar niet geschikt om dergelijke gegevens op te slaan. Dit is dan ook zeker af te raden.


Voorbeeld veilig online aanmelden/ offline inschrijven

Een oplossing die we vanuit Yard zorgsites ook aanbevelen, is het gebruik van een aanmeldformulier waarbij de daadwerkelijke inschrijving offline wordt afgehandeld.

Dat kan er als volgt uit zien:

  1. Vraag op het online aanmeldformulier alleen om basisgegevens zoals; naam, postcode, geslacht en contactgegevens
  2. De praktijk ontvangt via de e-mail de aanmelding en de patiënt ontvangt een e-mailbevestiging.
  3. In de bevestiging naar de patiënt staat uitgelegd hoe de inschrijfprocedure in zijn werk gaat met daarbij een pdf-bijlage. Dit pdf is het werkelijke inschrijfformulier.
  4. Het pdf-formulier kan worden uitgeprint, ingevuld en worden ingeleverd bij de praktijk.
  5. Het klinkt misschien omslachtig maar dit is een veel veiligere manier om met gegevens om te gaan, er worden zo online minimale gegevens opgevraagd.
  6. Na de aanmelding bent u als praktijk vooraf geïnformeerd en de patiënt is goed voorbereid wanneer deze zich komt inschrijven bij de balie.


Bekijk een voorbeeld op de demo website

Een voorbeeld van deze oplossing vindt u op onze demo website, klik vervolgens op inschrijven.

Bent u al klant bij Yard zorg sites en wilt u dit ook aanbieden op uw praktijkwebsite? Neem dan contact op voor de mogelijkheden.