afbeelding avg aanpassingen

Enkele weken geleden heeft Yard BV, waar Yard zorgsites onderdeel van is, de certificeringen ISO 9001 en ISO 27001 behaald. Dit laat zien dat Yard voldoet aan de internationale erkende normen op het gebied van kwaliteitsmanagement en informatiebeveiliging. Vanuit deze certificering adviseren wij onze klanten om ook te voldoen aan de informatiebeveiligingsnormen.

Aanpassingen persoonsgegevens en vervaldatum

Het is namelijk belangrijk om AVG-technisch om te gaan met de ontvangen gegevens van patiënten. Veel praktijkwebsites maken gebruiken van geïntegreerde formulieren, waar patiënten online hun persoonsgegevens (bijvoorbeeld BSN-nummer en adres) invullen. Ondanks dat al onze praktijkwebsites beschikken over een SSL-certificaat, wat ervoor zorgt dat gegevens versleuteld en dus veilig worden verstuurd, is een data-lek of website hack nooit uit te sluiten.

Ons advies is daarom om binnen de formulieren aanpassingen te doen in de instellingen van het opslaan van de persoonsgegevens en het inschakelen van een vervaldatum voor het opslaan van deze gegevens. Deze instellingen zorgen ervoor dat persoonsgegevens van patiënten niet te lang bewaard worden op uw praktijkwebsite. Hoe deze instellingen aangepast moeten worden kunt u lezen in dit artikel in onze kennisbank.

U blijft natuurlijk een mail ontvangen, met bijbehorende gegevens, wanneer een formulier is ingevuld. Mocht u de inzendingen toch langer willen bewaren? Dan kunt u dit anders instellen. Hiervoor moet u echter wel een gegrond reden hebben.

Heeft u aanvullende vragen? Neem dan contact met ons op via support@yardzorgsites.nl of bel naar 030 227 0530.