decoratieve afbeelding

Naast onze samenwerkingen met o.a. Zorggroep Regio Oosterhout & Omstreken (Zorroo) en Huisartsen Coöperatie Deventer en Omstreken (HCDO) zijn we in juli een nieuwe samenwerking gestart met Huisartsencoöperatie West-Brabant (HCWB). HCWB wilde, vanuit het speerpunt ICT-EHealth in hun beleidsplan, hun leden een nieuwe dienst aanbieden: het leveren van een website voor de huisartsenpraktijk.

Huisartsencoöperatie West-Brabant

Huisartsencoöperatie West-Brabant is een coöperatie in de regio westelijk West-Brabant en Tholen met ruim 92 huisartsen. HCWB verbindt de eerstelijnszorg en heeft als doel de rol van de eerstelijnsorganisatie in de regio uit te bouwen en tegelijkertijd de aangesloten huisartsen te ontzorgen (faciliteren). Vanuit dit doel wilde HCWB voor hun leden ook een nieuwe website faciliteren en draagt op deze manier positief bij aan de veiligheid van ICT voorzieningen en kwaliteit.

HCWB en Yard zorgsites

Yard zorgsites zorgt ervoor dat er voor de aangesloten huisartsen, bij wie de praktijkwebsite toe is aan vernieuwing, een nieuwe veilige en moderne website wordt gemaakt en onderhouden. Huisartsen die lid zijn van de Huisartsencoöperatie West-Brabant kunnen profiteren van deze samenwerking:

  • Ze krijgen korting op de normale abonnementsprijs.
  • Ze kunnen gratis de content van hun huidige praktijk website laten overzetten naar de nieuwe website.

Daarnaast wordt het in de toekomst mogelijk dat HCWB centraal beheer heeft over bepaalde content die wordt getoond op de praktijkwebsites van de aangesloten huisartsen. HCWB kan pagina’s met algemene content (bijvoorbeeld informatie over de huisartsenpost) centraal beheren en tonen op de praktijkwebsites. Ook kunnen zij extra regionaalnieuws in één keer op alle websites plaatsen. Op deze manier ontzorgen zij de aangesloten praktijken in westelijk West-Brabant en Tholen.

We gaan met veel enthousiasme deze samenwerking tegemoet en hopen samen met HCWB een hoop huisartsen te voorzien van een nieuwe veilige en moderne praktijkwebsite!